2011. augusztus 16., kedd

42 másodperc

Nemrég megnéztem a Galaxis útikalauz stopposoknak (angol címén: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) című filmet (külön bejegyzés róla rövidesen)... Különös gondolatokat ébresztett, amiket ki kellett írnom magamból.
’A tudás hatalom, a tudás jó. Valaki réges-régen azt mondta, egyetlen jó létezik csak, a tudás, és egyetlen gonosz, a tudatlanság. Remélem halálra ítélték ezért az ostobaságért.’ [...] Szókratész szavait újra és újra elmormolta elhaló hangon a hatalmas hajó utolsó utasa [...]
Az eredményt nem is igazán merném novellának nevezni, de jobb híján marad ez a címke. Az egész alig néhány óra alatt született, s annyiféle gondolat sűrűsödött belé, hogy eleinte arra gondoltam, inkább nem is fejezem be. Szinte mindenik elem külön művet érdemelne, akár többet is, épp ezért eléggé nehézkesnek tűnhet a szöveg. Van benne egy néhány mondatos utalás a Pillanatra, a két novella együtt talán jobb képet alkot. Mindenesetre, ha sikerül néhány kérdőjelet elültetnem az olvasóban, az már bőven elég... Remélem élvezhetőnek találjátok.

A novella megtalálható a következő helyen: 42 másodperc letöltése (.PDF).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése